Saturday, October 15, 2011

Kirim salam dekat Matahari

Assalamualaikum, semalam hiking di Bukit Tabur Melawati sangatlah best biarpun aku hanya berbekalkan tidur hanya 3 jam kerana sibuk layan si Khaliz busuk ,bangun seawal 4.30 pagi terus bersiap .Damn, im super excited gila nak terjah Bukit Tabur aku dah tanam dalam hati jangan putus asa, hati kau kental lah semalam cayalahhhhh . Pukul 5.15 lapor diri kat Balai Polis Melawati , you know what ? polis tu boleh pulak cakap macam ni "kalau saya lah saya tak bg orang daki bukit tu ,bukit tu bahaya bukit fully batu kalau jatuh atas batu boleh patah bahu ,kaki pernah ada orang jatuh then mati 2 hari baru jumpa mayat ,saya tak larang kalau nak naik" ceitt jiwa aku yang kental terus melepu masa tu aku punya lah semangat dia dah downkan aku dalam hati mula fikir macam semacam tapi demi hati yang susah nak patah ni aku teruskan dan mara ke depan ..hanya ada oreo di celah jari ,aku hanya berbekalkan satu oreo untuk naik bukit yang entah berapa tingginya.1st peak , Ya Allah hanya Dia saja yang tahu betapa penatnya aku masa tu sebab kita mendaki ,bayangkan nak naik tangga pun dah mengeluh inikan pula naik bukit yang entah berapa ketinggiannya .Hati aku dah mengeluh teruk masa ni serious kaki terketar ketar nak naik nasib ada 3G(Gang Gila Gunung) mereka dah profesional aku baru beginner, takpa rehat dulu minum air aku dulu . Aku teruskan perjalanan , penat penat penat aku bermonolog sendirian dalam hati . Setengah jam kemudian aku dengar ' woah ,cantiknya bukit ni cepat naik' aku terus menapak dengan rasa tak sabar nak tengok 'Subhanallah ,indahnya ciptaan kau'

6.15 am
damnn, excited gila bila nampak degan mata view cantik macam ni
thank you for appearing sun :)
with 3G
kenapa muka aku nampak bersih ? sumpah aku tak edit, mungkin ni satu kemajuan
Bulan ,Kapal terbang sumpah tragic
part ni susah beb , kena kuat mental fizikal please jangan tengok bawah kalau tak anda akan putus harapan .
nampak tak aku n cikgu siti kat bukit seberang ?


Tasik

husband and wife , ouchh sweet

aku boleh nampak UIA
ohhh,sooo in love with this pic, thank you bam


saya dan cikgu siti , please cakap nampak (uncle sani bawak air dari maple)
ni cousin aku yang bertanggungjawab bawak aku jejak Bukit Tabur ,tq kak Gal
penat di puncak but dont worry aku masih boleh senyum :)
akak kitew penat , hihi but akak ni rock habiss . see you soon akak :)
Finally ,dah berakhir selamat tinggal Bukit Tabur jumpa lagi .nanti aku datang tanya khabar kau lagi , harap Tabur khabar baik . (berpeluh,begembira,berpenat)


2 comments:

  1. cantiknya... Indah Sungguh CiptaanNYA kan..

    ReplyDelete
  2. kan kan kan ? hihi .ni baru keindahan dunia :)

    ReplyDelete